عنوان پایان نامه :
بررسی نقش پلیس در پیشگیری و کاهش جرایم (راهنمایی و رانندگی)
سایر عوامل
مسائل دیگری چون تراکم جمعیت و رسانه را می توان در بررسی علل جامعه محور جرم مورد توجه قرار داد . در مناطق با تراکم جمعیتی بالا مشکلات زیادی را می توان در زمینه اشتغال ، فقر ، محیط نامناسب زندگی و فرصت های نابرابر مشاهده کرد که زمینه های انحراف را در این مناطق بیشتر از نقاط دیگر در پی دارد . رسانه نیز می تواند با القاء آموزه های بد و ترویج مفاهیم ضد ارزشی نقش بسزایی را در انحرافات اجتماعی بویژ جرم داشته باشد .
مبحث ششم: خصیصه های سیاست گذاری مقابله با جرم
هرگاه از عبارت « سیاست گذاری مقابله با جرم» سخن به میان می آوریم بایستی ویژگی ها و خصیصه های منحصر به فرد این رشته از علوم را در نظر داشته باشیم. این ویژگی های منحصر به فرد است که ابعاد اهمیت و تمایز سیاست جنایی را نمایان تر می سازد. هرچند خصیصه های زیادی را میتوان برشمرد. ولی شاخص ترین این ویژگی ها موارد ذیل را شامل می شوند (میرمحمد صادقی، 1382،ص78):
1-آگاهانه بودن
2-انسجام و یکپارچگی داخلی
3-هماهنگی با سیاست های کلی اجتماع (همنوایی بیرونی)
4-تحول و پویایی
5-علمی بودن
6-راهبردی بودن
7-ناهمزمانی و نامتقارن بودن
8-چند مبنایی بودن
9-اختصاصی بودن
مبحث هفتم: انواع سیاست گذاریهای مقابله و پیشگیری از جرم
گفتار نخست: سیاست دولتی (رسمی)
واکنش ها و پاسخ های شاخه دولتی سیاست به کلیه پاسخ هایی اطلاق می شود که کلیت یک نظام رسمی سیاسی و قوای موجود در آن (جامعه رسمی) علیه پدیده مجرمانه (جرم و انحراف) اعمال میکنند. با عنایت به این که نظام سیاسی و رسمی کشور متشکل از قوای تقنینی، قضایی و اجرایی است ناگزیر باید پاسخ های رسمی (سیاست دولتی) را نیز در قلمرو تقنینی، قضایی و اجرایی بررسی کنیم.